Pusse opp kjøkkenet? Velg riktig belysning og plasser av elektriske punkter

Riktig belysning på kjøkkenet er viktig fordi kjøkkenet er for mange selve hjertet i huset. I dette rommet blir det gjort ulike typer arbeid. Barn gjør lekser, det blir laget god mat og ikke minst er det et rom for hyggelige samtaler rundt middagsbordet.

Et slikt rom fortjener å ha riktig belysning som kan tilpasses alle anledninger. Rommet vil kreve godt og sterkt lys til lekser og matlaging, dempet lys venner og familie samles for en hyggelig middag.

God belysning trenger på ingen måte å gå på bekostning av trender og stil. Det finnes svært mange valg, stiler og utforminger å velge mellom.  

Les om: Her er kjøkkentrendene for 2021

Start planleggingen tidlig

Når du skal pusse opp kjøkken er hovedfokuset som oftest på hvilken utforming man ønsker, farger, antall skuffer og skap, over- og/eller underskap. Valgene du tar har langvarige konsekvenser for hvordan rommet blir brukt.

Svært mange starter prosessen med å planlegge for lys og stikkontakter altfor sent. Som oftest har man kontroll på hvor man ønsker komfyr, koketopp og oppvaskmaskin, men minst like viktig er hvor du skal ha stikkontakt til blender, kaffetrakter og annet utstyr som trenger tilgang på strøm.

Riktig belysning på kjøkken

Visste du forresten at det finnes stikkontakt med integrert lader for mobiltelefon? Planleggingen av dette blir ofte satt lenger ned på prioriteringslisten, men vi anbefaler på det sterkeste at du tar med det fra starten av. På denne måten får du løsninger som både er gjennomtenkte, brukervennlige og stilrene! 

Les mer: Sjekk ut vårt lærlingprogrm – Veien til meget!

Å planlegge hvor de elektriske punktene skal plasseres for å få utnyttet mulighetene som kjøkkenet ditt har å by på er en kunst i seg selv. Heldigvis er det en kunst vi behersker meget godt.

Våre dyktige boligkonsulenter kjenner godt til hvilke muligheter som finnes både når det gjelder riktig belysning, elektriske punkter og ulike typer brytere og stikkontakter.