Bruk lys til å fremheve farger, teksturer og romfølelse

Bruk lys til å fremheve farger, teksturer og romfølelse. Svært mange tenker at belysning bare er en lampe i gangen, litt belysning over kjøkkenbenken eller en moderne og lekker lampe over spisestuen. Men belysning er så veldig mye viktigere enn kun det estetiske. Og vi skal dele med deg noen av våre beste tips når det kommer til dette med belysning.

Godt lys til alle rom!

Vårt første tips er at du for deg selv tenker over hva som er god belysning for deg. Dette er i stor grad styrt av den enkeltes preferanser, alder og hvor godt syn man har. Derfor kan god belysning oppfattes som noe individuelt. Noen liker å ha så mye naturlig lys som mulig, mens andre liker å ha det svært godt belyst uavhengig om det oppfattes som naturlig eller ikke. 

De aller fleste av oss vet (kanskje litt ubevisst?) at de ulike rommene i huset eller leiligheten trenger ulik belysning. På et soverom vil man kanskje ha en litt dempet rolig belysning, mens i et walk-in skap er man avhengig av god belysning som gir korrekt fargegjengivelse. Hvilke lamper og pærer du velger er derfor helt avgjørende for hvordan sluttresultatet blir. Og om det samsvarer med din egen visjon. 

Les mer: Pusse opp kjøkkenet? Velg riktig belysning og plassering av elektriske punkter

Bruk lys til å fremheve farger, teksturer og romfølelse

Det andre tipset vi ønsker å dele med deg er at du, uavhengig av om det er et nybygg, restaurering eller bare en enkel oppussing, bruker litt tid til å tenke over hva rommet skal brukes til nå og i fremtiden.

Er det planer om at gjesterommet du skal belyse kanskje skal bli et barnerom en gang i fremtiden? Eller skal kanskje barnerommet bli til et kontor?

På et kontor er man avhengig av å ha riktig belysning slik at man ikke blir sløv og trøtt. Samtidig som lyset må være dempet nok til å ikke skape gjenskinn i PC-skjerm. På et barnerom vil man kanskje ha muligheten til å både ha et godt belyst rom på dagtid når barna skal leke og en mer dempet atmosfære når barna skal falle til ro.  

Les mer: Veien til meget – vårt unike lærlingeprogram

Hvordan kan Buskerud Elektro hjelpe?

Våre dyktige boligkonsulenter er genuint opptatt av å hjelpe deg med med bruk av lys til å fremheve alle rom optimalt. I møte med oss vil vi vise deg hvilke ulike alternativer som finnes og gi deg våre beste tips til hva du bør tenke på ved valg av lamper og plassering av lyspunkter.

Vårt hovedmål er alltid at sluttresultatet skal være nærmest din visjon! 

For oss er oppfølgningen i etterkant nesten vel så viktig som planleggingsmøtene i forkant. Vi legger vår stolthet i å ha fornøyde kunder og har derfor et stort fokus på å forsikre oss om at du er fornøyd med sluttresultatet.